3 Signalkablar i test!

Igår var det dags att testa två nya kablar.
inspelade och klara, först ut så som ni vet sedan tidigare inlägg letar jag efter en ersättande kontakt till nuvarande KM-R-RCA eftersom tillverkaren har gjort om den och den har blivit 150:- dyrare ungefär. Det är väll ingen fara iof men det startade endå en jakt på en ersättare för att hålla tillverkningskostnaden.
bilden visar tre vita kablar, den längst bort är den tilltänkte ersättaren som i sig är lite dyrare än nuvarande kontaktering, ca 100:- , det hadde ju varit bra om det skett en förbättring men efter testen kan jag säga-Nej inte bättre, den är tamare än nuvarande samt lite mindre luftig i de intrumentala, den kontakteringen är som många i mängden, den lyfter sångaren väldigt naturtroget och ligger med musik i bakrunden.
Vad vill man lyssna på och hur lyssnar man? Ja jag föredrar en stor instrumental ljudbild också så mig passar den inte fullt ut. Den som vill ha en finsångare framför sig som har uppbackande musik bakom sig skulle föredra denna. Mycket kompetent ur den vinkeln.
kommer inte ta hem sådana kontakter men vill någon ha en sådan Rodium kabel så kan jag ordna det.

Nu till det mer spännande :)
jag skrev tidigare en silverkabel under granskning och att jag började spela in den. Den har jag spelat med sedan jag satte dit den och endast i denna test lyssnat på de andra. För min del spelar den för en 500ing mer.
Det är en mer tollerant kabel i de höga registren, den liksom smeker fram höga toner, den stärker djupet i ljudbilden och gräver djupare i de låga registren. Jag skulle vilja säga ännu ett klart framsteg för mina signalkablar. KM-SRC-RCA som jag döpt den till har en silverpinn vilket gör att hela kontaktkejdan är silverlegerad och enkardelig, hylsan är i rodium samt har en carbon dämpning/skärmning.
Jag kommer göra fler av denna till resten av min kedja, vill man ha en sådan kommer den kosta ca 500:- mer än en KM-R-RCA ligger på.
Den i sin tur kommer kosta 150:- mer snart så skillnaden blir då igentligen bara 350:- ca.

Idag går det ut en högtalar lyssnar kväll med Ton Art Aural hemlånade
Följer upp senare i helgen om hur vida det var :)
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Peter » 3 Signalkablar i test!:  ”Hej. Jag använder en gammal Technics stärkare SU-v670 och Yamaha EQ. Philips Cd ..”

  • Jan Lindström » Test av Final 0.4 MK3:  ”Känner igen mycket av beskrivningen. Har ett par likadana men mkIV. Där är basde..”

  • Rolf-nyberg » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Dahlquist dq20i,,, nu är jag avundsjuk på dig sökt efter dessa under lång tid me..”

  • Kabelmakaren » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Hej Hans, (Försökte maila dig på adressen du uppgivit men det kommer inte fram ..”

  • Hans Österlund » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Hej! Kul att du gillar DQ-20 så mycket. Själv har jag ett par sedan många år - n..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-