Kabelmakaren KM AB har exklusivitet på GAOFEI audiophile komponenter och kablar i Sverige och ambitionen är att de ska säljas hos återförsäljare runt om i landet. GAOFEI är en av de absolut mest framstående och välrenomerade tillverkarna i Kina av dessa produkter. 
Dom står för kvallite och teknik i framkant med mycket prisvärda produkter i den definitiva High-end kategorin.
Klart konkurrenskraftiga för en marknad i Sverige. 
Är du företagare i Hi-fi branschen och nyfiken så maila mig eller ring för en dialog.
Just nu är det startgroparna för GAOFEI i Sverige men jag har min övertygelse om att de kommer vara väl känt inom ett par år.
Tills vidare har jag bestämt att jag i spets säljer via KM kanal till slutkund också för att GAOFEI ska komma ut på marknaden. Så snart vi har en startfemma i landet av återförsäljare så är min ambition att dra mig tillbaka och låta er sälja GAOFEI och jag håller mig till enbart KM-Kablar alternativt att ett nytt märke får ta GAOFEI´s plats i min direktförsäljning.

Ta kontakt om det känns intressant!

Kontaktuppgifter!
Mikael Klöfver
+46 (0)73-9812162
info@kabelmakaren.se

Läs hela inlägget »

In English below!

För det absolut första så vill jag med detta inlägg önska er alla en riktigt fröjderfull Jul och låt  musiken skapa värme i stugorna och må gott med ett leende på läpparna.
Jag vill också tacka för 2014 som verkligen har gett mig mycket kablar att tillverka och jag är mer än överväldigad över alla härliga recensioner och telefonsamtal från kunder. KM är verkligen någonting som skapar livskvallite för mig. Att få jobba med det jag tycker är roligt och att det skapar så mycket lycka hos andra likasinnade är fantastiskt.
Jag har också lite mindre roliga nyheter, inte särskillt alvarligt igentligen, jag kommer att göra en prisjustering efter nyår där priserna på KM kablar stiger med 15%. Det i sig är säkerligen inte ett problem eftersom ni allra flesta vet att slanten på en KM kabel är i förhållandet väldigt liten till vad det åstakommer. Anledningen till detta är främst att jag måste hitta en hållbar ekonomisk lösning för att ta in hjälp i tillverkningen. Jag håller inte vad det gäller tid kombinerat med mina andra uppdrag. Det har varit fantastiskt roligt med hösten och alla beställningar men jag kommer inte kunna fixa det själv frammåt med utvekling och det vill jag ju. För att skapa lite möjligheter i att kunna jobba med KM frammåt så är denna prisjustering en nödvändighet tillsammans med andra åtgärder.

För att ge er lite information så går Kabelmakaren KM AB mot sitt första bokslut, ett bokslutsår som kommer stängas med 10 månader gjorda. Kabelmakaren mår bra ekonomiskt och kommer gå i mål på rätt sida nollstrecket med nästan 400 000kr i omsättning på dessa 10 månader
Inför nästa år så hoppas jag på fortsatt possitiv utvekling och målsättningen är också som tidigare nämt att ha en sidekick som ska kunna hjälpa mig i produktion. 

Vad det gäller marknad kommer jag under 2015 också att försöka nå fler länder i Europa. KM Kablar har intressenter från många hörn i världen, det som är bromsklossen är bara jag själv, min tid och Kabelmakarens sparsamma kassa. Förfrågningar på distributionsrätter har kommit in från fjärranländer utanför europa till och med. Men för att ta det klivet behöver jag lösa några steg.
Varumärke samt kablarna är juridiskt skyddade idag så det finns ingen anledning att skynda överilat. 
Allt har sin tid är ett av mina levnadsmotton.

Med dessa ord, återigen en riktigt god jul till er alla :)

English!

For the absolute first thing with this post is to wish you all a very delightfull Christmas and let the music create heat in the cabins and feel good with a smile on your face . I would also like to thank you all, 2014  has really given me a lot of cables to make and I am more than overwhelmed by all the lovely reviews and phone calls from customers. KM is really something that creates life- quality material for me. Working with what I think is fun creates so much luck.
I also have a little less fun news , I will do a price adjustment after the New Year where prices of KM cables rises by 15%. That in itself is certainly not a problem because you know that the vast majority of the coin on a KM cable is in fact very little to what it gives in experiens . The reason for this is that I need to find a viable economic solution to bring in help in manufacturing.
My time is not enough combined with my other assignments. It has been great fun with autumn and all orders but I will not be able to fix it myself foreward with development. To create some opportunities to work with KM foreward , this price adjustment is a necessity along with other measures.
To give you some information, Kabelmakaren KM AB going <for its first financial statements , the fiscal year that will be closed by 10 months made ​​. Kabelmakaren doing well financially and will go in goal on the right side of zero, with almost 400 000 SEK in sale of these 10 months.

For next year , I hope to continue possitiv SARD and the goal is also that previously had named to have a sidekick to be able to help me in production .
As for the market , I will in 2015 continue to seek more countries in Europe.
KM Cables has stakeholders from many corners of the world, the brake pad is just myself, my time and Kabelmakarens frugal cash . Inquiries on the distribution rights have even come in from distant countries outside Europe. But to take that step , I need to solve a few other steps. Brand and cables are legally protected today so there's no reason to rush precipitately .

With these words , again,  a very Merry Christmas to you all :)

 

Läs hela inlägget »

From Nordic Concept Artist to Totem
Grattis till KM-R15-EKK Limited edition. Nr 2 av 2
Du har redan ett par KM-R-EKK vad det förtäljer under "era riggar"  men nu kommer du kunna julpynta din rigg också :)

Återigen grattis!

Och God Jul!
önskar Kabelmakaren.

Läs hela inlägget »

Hej, det är med en sorg i hjärtat jag vill medela att jag lägger ner denna blogg (feed)
Det var här på kabelmakaren.se som det började en gång i tiden för drygt 2 år sedan.
Saken är den att jag brinner lika mycket idag som då för att vara inovativ vad det gäller mellanlänkarna för er och mig från lyssnande perspektiv.
Däremot har jag bara 24h/dygn som ni och också upptäkt att upptagningen är mycket större i sociala medier.
Uppdateringar och mitt trampande frammåt finns kvar men på grund av tid så stryper jag denna blogg.
Följ KM på facebook istället:
https://www.facebook.com/kabelmakaren
Där flödar informationen bättre.
Ja som ni vet, denna verksamhet är på fritid, dvs kvällar och helger och har blivit så stor att jag måste strypa min KM tid pga att jag inte har fler timmar per dygn än ni.
Beklagar men hoppas på överseende!

Ps. för er som inte har facebook, vänligen lägg kabelmakaren som bokmärke och slink in då och då!
Protestera gärna så jag får en uppfattning hur många som är beroende av denna kanal, gör det dock inte om ni har facebook.Ds.

/Mikael

Läs hela inlägget »

Nu är det dags igen, chans till julklapp.
Denna gång kommer lottningen att varapå Lucia den 13è december, det för att man ska hinna få hem denna KM-R-EKK Christmas edition 2014 till Jul (Endast tillverkad i två par) och tillfullo njuta under julhelgen. Som vanligt gäller följande:
Utlottningen kommer stå mellan de som har sin rigg presenterad under "ERA RIGGAR" här på hemsidan. Nu är alla som tidigare handlat kabel av Kabelmakaren välkommen att maila mig bilder och en spec lista på komponenterna i riggen så jag kan lägga upp så vi fyller på lite där. Naturligtvis är det anonymt i presentationen under "ERA RIGGAR" 
De som har fått dit sina riggar den 13è December (Lucia) deltar då i lottningen.
Senast den 9è December vill jag ha fått in riggarna för att jag ska vara säker på att de hinner ut på hemsidan. Kom igen nu och knäpp lite kort, det kan verkligen vara värt besväret :)
Som ni vet kommer det då och då utlottningar bland riggarna.

MVH
Mikael

Läs hela inlägget »

Hej alla trogna!

Som ni alla vet så är Kabelmakaren nånting jag styr med "vänster handen" jag kör ju i andra branscher och intressen daytime. Däremot jobbar jag frammåt hela tiden med kabelmakaren för att jag älskar det. Produktutveklingen har stangerat lite i brist på tid, det som ligger närmast i too do list är ur proffesionell vinkel, det är för att skapa en bättre grund för oss återgivningsintreserade.
Jag har upptäckt några kontakter idag som är väldigt intresserade av om jag kan ta KM koncept rätt in i inspelningsstudion. Intresset har funnits en tid och jag kommer när tid ges att jobba med lösningar för studiomiljöer också för att skapa alla en bättre grund att utgå ifrån.
Men var inte orolig, Kabelmakaren för lyssnare kommer också trampa vidare.

Vad det gäller feedback och snabbare uppdateringar vill jag hänvisa till Facebook där jag har en livligare uppdatering. Jag har också denna vecka börjat skjuta ut KM kablar i Europa med Tyskland som första måltavla och där är känslan att dom tar till sig detta tom snabbare än vi Svenskar.
I Tyskland är detta intresse väldigt stort och som vi alla vet så är dom också duktiga på att produera kvallite även inom vårt område.

Som sagt, facebook för mer löpande information!

Trevlig helg!
Mikael

Läs hela inlägget »

Det är många som ringer och jag uppskattar alltid att prata med likasinnade. Här vill jag meddela att jag kommer vara borta några dagar med Boro Nordic AB a tjänsteresa.
Jag finns tillgänglig så länge jag inte sitter i möte, vilket det kommer bli några, men jag vill iaf hänvisa till mail under 4 dagar så svarar jag på de när tid ges.
Jag märker och vet att vår säsong vad det gäller detta ligger i pipen hårt nu.
Det som beställs från 19/9 och över helgen kommer att skickas senast 23è om det är shopbeställningar. Specialbeställningar lär ta någon dag extra.
 
Hoppas på överseende!

MVH Mikael
 

Läs hela inlägget »

Som ni några som varit med mig från början vet så står Kabelmakaren på två affärsområden. Affärsområde ett är detta, det andra är försäljningshjälpen.se
(mitt proffesionella jag) som tar in pengarna på konsultnivå för att lägga på tillväxt och det som kostar :) 
Under en tid har jag via Försäljningshjälpen jobbat med att skaffa återförsäljare åt Boro Nordic AB. Ett mycket givande arbete och trivsamt så det ena har lett till det andra. Idag slogs sista spiken i och härmed är Kabelmakaren KM AB delägare och jag Mikael  sitter även i ledningen i
Boro Nordic AB (släpvagnsbutiken.se) 
Boro Nordic AB har nordenagenturen för Boro trailers och i huvudsak ska det jobbas ut på ÅF.
Håll utkik efter BORO vagnar på Granngården, XL-bygg samt ATV sweden handlare framöver. 
Det är dom vi vill sammarbeta med och redan idag gör om en i liten utsträckning än så länge.

Läs hela inlägget »

Beklagar att skriptet i kabelbutiken är på engelska, inget som påverkar funktionerna men jag jobbar på att se hur jag kan få allt på Svenska.
Hoppas jag kan komma imål med det.
/Mikael

Läs hela inlägget »

Nu har jag även lanserat Kabelbutik på Facebook. Välkommen in för att se hur det ser ut där.
Glöm inte att gilla sidan :)
Klicka här för Facebookbutiken!

Läs hela inlägget »
  • Peter » 3 Signalkablar i test!:  ”Hej. Jag använder en gammal Technics stärkare SU-v670 och Yamaha EQ. Philips Cd ..”

  • Jan Lindström » Test av Final 0.4 MK3:  ”Känner igen mycket av beskrivningen. Har ett par likadana men mkIV. Där är basde..”

  • Rolf-nyberg » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Dahlquist dq20i,,, nu är jag avundsjuk på dig sökt efter dessa under lång tid me..”

  • Kabelmakaren » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Hej Hans, (Försökte maila dig på adressen du uppgivit men det kommer inte fram ..”

  • Hans Österlund » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Hej! Kul att du gillar DQ-20 så mycket. Själv har jag ett par sedan många år - n..”

Arkiv

2013-09-26
Vad det gäller Rodium högtalarkablar så har jag bara ett par färdiga nu, vid ev beställning och skräddarsydda önskemål ligger leveranstiden på ca 3 veckor för tillfället. De flersta andra kablarna har jag i stort sett inge problem med.
Naturligtvis kan det dyka upp lite väntetid vid speciella önskemål.
 

2013-09-22
Nu har det startat på riktigt, mysiga mörka kvällar och välljudande toner att fylla kropp och själ med, harmoni. Beställningar har rasat in och jag har fullt upp att slå ihop kablar åt kräsna som längtar efter att få nå nytt att sätta sig ner och begrunda och njuta till :) Igår var det KM-R-N nätkablar som var på min lista. Samt ett par korta högtalarkablar KM-EKK 2*1.5mm SW till rör monoblock.

2013-08-27
En bild på det som vi har bakom oss, sommaren..... Tagen häromdagen , fortfarande iklädd skjorta efter jobbet för att ta reda på en sensommarkväll på sjön.
Nu lämnar vi sommaren bakom oss och det är dags för vinterintresse.
Jag har i det blivit tagen på sängen eller hur man ska säga, det har börjat dimpa in intressen och beställningar. det är skitkul tycker jag, jag vill ju ha att göra :)
Den nya serien RODIUM innehåller komponenter som sväljer en del pengar så jag hoppas att ni har lite tålamod med en ev beställningstid på komponenter eftersom jag inte vill ligga med för mycket grejor hemma.
Jag kommer stortrivas i höst med att snurra vinyl och knåpa kablar åt er med en brasa tänd för den goa värmens skull. Riktigt kul att så många visar intresse för kablarna och tack för alla fina recensioner i gästboken. Det här gör mina kvällar med lyssning och musik ännu trevligare!

Vill passa på och ge ett litet musiktips som jag i min tur fick av en som jag gjort kablar åt precis. "Jennifer Warnes" Mycket trevlig musik i en audiofils tappning, bra inspelning, luftigt med mycket rum och kompetent musik samt sång.
Jag är redo för hösten. är ni?

Over and out
 

2013-08-18
Nu har sommaren i stort passerat, vädret har ju varit helt fantastiskt. Musiken och div projekt har verkligen legat i viloläge för mig. Sommarens aktiviteter har varit förknipade med sjön :)
Jag upplever att fler med denna hobby har annat för sig under sommaren :)
Hur som helst är det rutin och vi går mot hösten nu.

2013-06-28
Nu har jag ordnat en sida "Era riggar" där ni kan visa upp och presentera hur era riggar ser ut.
Vore roligt tycker jag att se hur ni alla har det i era verkligheter. Kan ju vara roligt att få kommentarer eller om man har frågor och tips till varandra. Jag förmodar att det cirkulerar en massa kunskap på denna sida från olika produkter, kablar, komponenter och akustiska erfarenheter.
Maila mig lite bilder och vad ni vill ska stå i eran ruta så lägger jag upp och folk kan därefter kommentera, komma med tips eller svara om NI själva har frågor. Jag lade ut mina 2 riggar som jag tror ni skulle vilja lägga ut era för att ni ska se hur det kan se ut.

Over and out!
 

2013-06-23
Hoppas ni alla hade en riktigt trevlig midsommar!
Nu är det en vecka till semester och jag hoppas väder håller sommaren under armarna så vi får ta igen från förra året. Vår midsommar här hemma har varit kanon.
Vad det gäller kabelmakandet så blir det lite vilande tror jag om vädret bjuder upp till sommar, då blir det gärna fri tid på sjön istället :)
Däremot har jag en hel del spännande grejor på väg hem i leverans så blir det lite ruggiga dagar har jag att greja med :)

Jag funderar på att göra om kollagsidan till ett kollage med er alla som har kablar från mig, jag skulle önska att ni knäpper kort på anläggningen, specar era anläggningar och talar om hur kabelkejdan ser ut.
Det skulle vara spännande att kunna se och läsa tycker jag, jag vet ju att ni är en massa som har riktigt spännande riggar :) Känner DU att du vill vara först ut, maila mig så lägger jag ut den och så hoppas vi att fler hänger på.

TREVLIG SOMMAR på er alla.

2013-06-02
Det vart en sen kväll :) Vi kan både jag och min kompis konstatera att det var en betydande skillnad. Framför allt så är det en leveransfråga. Ljudbilden ingen förändring vad vi kan höra, bevarad stor och luftig, tonsättningen fin och avstämd i samma anda som tidigare kedja med en liten förbättring. Där vi definitivt kunde känna och höra skillnad är en absolut leveransförbättring i höga basgångar och mellanregister. En betydande distingthets förbättring eller hur jag ska förklara. vid högre volymer så kändes det lite som att det går att spela hur högt som helst, det som eventuellt skulle kunna hända är att konerna lämnar kabinettet till ljudet av ett pistolskott. Väldigt härlig pondusförbättring! Min kompis gjorde sig senare på kvällen en nätkabel i serien, jag antar att jag får sällskap en annan kväll då han vill göra högtalarkablarna, signalkablarna har han redan. :)
RODIUM serien är riktigt trevlig om man vill ha lite extra krydda.

130601

NU har jag fått sista länken i rodium serien klar :)
Ikväll kommer en kompis över med sina öron också för första utvärderingen av RODIUM serien.

Enligt följande är kablarna:

Nätkabeln är en skärmad grov kabel med 2.5mm ledare och aluminiumskärmade kontakter, ledytor i rodium och platinum. En tung kabel.

Signalkabeln är i botten KM1500-SS kontakterade med exklusiva rodiumkontakter av hög kvallite.

Högtalarkablarna är 2.5mm ledare EKK 2-4 Biwire, rodium låsbara bananer i förstärkaränden och en smäckrare rodium banan i högtalaränden.

Det här vart ett kostsamt projekt och ikväll ska det utvärderas, spännande som .... :)

Ni hittar dessa kablar under resp kategori var och en för sig.

130526

Månadens auktion!
Testar en liten rolig sak, har en ny flik med månadens auktion, där om det blir intresse tänkte jag ha en auktion per månad på mina kablar. Denna månad ligger en auktion till där på gamla signalkablar som bara ligger i en låda och skulle säkert göra mer nytta någon annanstans

1305025

Nu håller jag på att skapa en riktigt exklusiv serie i hela signalkedjan, tanken är att den ska med ingen som helst kompromiss på strömleverans leverera minst den hi-end kvallite som jag har på tidigare produkter.
Började naturligtvis i rätt ende "vid vägguttaget"
Nu presenterar jag ovan kabel, första i denna serie - KM-R-N. R står för rodium och kommer att följa hela kedjan igenom. Hölje är i aluminium, det är riktigt gedigna kontakter.

Vill du ha den kan den bli din för 1230:- 1,6m

130501
Hur många som följer denna ruta vet jag inte :) men hur som helst lägger jag ett par rader här. 
Igår lånade vi hem lite prylar jag och en kompis, riktigt trevlig vart den kvällen. Vi lånade hem en Audio Valve Assistent 50 (Integrerad rörstärkare) samt ett par Rogers. Hög kompetenta saker båda men Rogers fick vi inte riktigt till i mitt kontor. jag vet att dom kan bättre. däremot Assistenten, WOW vilken grej. Det var nog det absolut mest finstämta och linjära jag hört.  Vi körde dom ut i Elac BS 203 och mina kablar rakt igenom. Fantastiskt njutbart. Min polare slog till och köpte det. Ja kommer ni över och får chansen att lyssna på det steget så gör det, håll i plånboken bara, lätt att man känner VILL HA :)  (Nypris över 50k) Så det svider ju lite!

Jag har lagt ett par nya kablar i kablar till salu som har kommit till på senare tid.
 

130316
Det visar sig att jag nu när jag börjat jobba trots det finner mycket tid till kablarna på kvällar och helger i avslappnande terapi som det borde vara. Jag har nu ett X antal kablar på hög igen. Ni hittar dom under kablar till salu.
 

130307
Arbete har startat! Sedan några veckor har jag börjat jobba igen och kabelmakandet har bara gått på sparlåga.
Åvan en bild på den senaste uppgraderingen av den silverlegerade råkabeln i signal familjen. (KM1500-SS)En för ögat exklusiv signalkabel med silkeslen detaljering i ljudet "mjuk" fortfarande med en stor och väldetaljerad ljudbild som delger precision i placeringar av sångare och instrument.

Jämförbar med KM1000-SS men med en ännu lenare klang.
Pris: 790:-

130202
Min tid som pappaledig rinner ut.
Jag är oerhört glad över responsen på mina kablar. Dock har jag några ideer till jag vill få ordning på innan jag börjar jobba.Därför höjer jag priserna lite på vissa produkter som kostar mer än dom smakar för min del. Så skapar jag utrymme (Tid) att spinna vidare. 2 saker jag vill ta fram är- en prisvärd grendosa, sen vill jag vidareutvekla högtalarkabeln. 
Signalkabeln tycker jag är utan konkurens vad det beträffar pris/upplevelse redan nu.
 

sedan tidigare:

Jag har ju varit pappaledig i 6 månader vilket har gett mig mycket tid till experiment. Nu senaste månaderna har jag jobbat med att ta fram en signalkabel som många kan ha råd med men även kräsna audiofiler kan sitta nöjd med.
Under kablar till salu har jag ett par av resultatet som du kan köpa.

MK1000-SS är en fantastiskt prisvärd kabel för den mest kräsne, den är väl avstämd med en stor och luftig ljudbild. Tillsammans med mina högtalarkablar EKK 4-4 biwire och nätkablarna kan jag säga att du får fram din anläggning till att bekänna färg.
Apropå nätkablar, dom flesta jag har kontakt med och som vill ha kabel av mig är bara intresserad av högtalarkablarna, vilket jag kan förstår, det ligger ju först i mun till mun skolan på nå vis. Men jag vill ändå slå ett slag för en bra nätkabel.
Billigare investering för en direkt förbättring av hela anläggningen hittar du inte.

Du ska alltid tänka på att göra allting bra från början av kedjan, dvs i detta fall, se till att din anläggning får rätt förutsättningar.

- Ge den ren el.
/Micke


PS. Likaså när du sätter ihop din anläggning, börja med en källa som du tycker om, gå sedan därifrån, du kan inte få bättre ljud i soffan än vad tex pickupen klarar av att läsa från pressen :)..ds
 

Följ på Facebook

NYHET!                               2015-04-11
Det är en ära att få presentera Stingray serie! Stingray kommer finnas till sommaren som högtalarkablar och RCA signalkablar. Sedan får efterfrågan påvisa ett bredare sortiment av Stingray. Stingray är en mästare på att återge känsla och taiming (Essens i musiken) Stingray har ett fantastiskt mellanregister som är mycket ballanserat och grassiöst men har också en mycket snabb nerv och tar transienter på blodigt allvar vilken gör den till den absolut roligaste kabeln jag hört. Får helt enkelt liv i vad som igentligen händer. 
Stingray Speaker går att förbeställa nu och kommer att levereras senast i slutet av Maj. Kan gå fortare. 
Stingray finns bara i SW variant men med en unik lösning för Bi-Wiring (Byglar direkt på kabeln) Stingray är en ordentligt vuxen kabel som vet vad den vill, den mäter 20mm i diameter och är bra styv vilket kräver lite förståelse. Den bygger på solida ledare som tidigare nisch från Kabelmakaren, vilket skapar ett öppen och stor ljudbild. Varje ledare är 6mm2 och kontakterade med fina silverbananer.
Stingray tar KM-högtalarkablar till en ny nivå i upplevelse och priset startar på 6500kr för ett par om 3m SW. Ska du ha byglar för Bi-Wire vilket du ska tycker jag om du har möjlighet så får du ge 950kr till för bryggorna.
Maila eller ring för mer info eller beställning!

loading...