Denna kombination – Marantz förstärkare PM 7003, CD-spelare 6004 och tuner ST 6003 samt högtalarna Monitor Audio Silver RX6 – låter i grunden bra till all slags musik. När Kabelmakarens signalkablar och högtalarkablar kom in i bilden föll saker och ting verkligen på plats. Ljudbilden är stor, varm och tydlig/detaljerad på samma gång tillsammans med en fin dynamik. Dessutom med en härligt torr bas på köpet. För att hålla nere vibrationer så mycket som möjligt står elektronik och högtalare på dämpmaterial från Valhalla. Möbel från Quadraspire samt ”Monsterdosor” på golvet för rening och filtrering kompletterar det hela. Och… jodå, elektronik från Marantz används även (som synes på bilden) när det gäller Blu-ray etc. Kommer att göra ytterligare investeringar i framtiden hos Kabelmakaren för att även husets andra anläggning (bestående av Marantz-elektronik!! och Quadral-högtalare) ska få möjlighet att spela ut på bästa sätt.       

Läs hela inlägget »
loading...

Harmony Design Ear 90,
Panasonic Blu Ray spelare,
Primare CD 22,
Primare PRE 32, 2 st.
Primare A34.2,
Hegel HD 12 dac
Canton Reference 5 Dc.

Läs hela inlägget »
loading...

Jag hade tidigare högtalarkablar från Nanotech. Jag hade två par som alltså kördes biwirat. Efter det så tillverkade jag egna kablar av EKK 4x1,5m2. De korskopplades. Alltså som singelwired. Jag hade Nordost Norse jumpers mellan terminalerna.
Det har jag varit nöjd med.
För ett tag sedan pratade jag med en person som hade idé om att prova kablar från Kabelmakaren. Efter samtalet gick jag in på hemsidan och kollade. Allt lät lovande. Så jag slog till på ett par Högtalarkablar biwirade. 
Mycket snabb och smidigt köp.

CD = MBL 1431
Vinyl = NordicConcept Artist med Jelco arm och Dynavector pickup.
RIAA = Dynavector P75
Förstärkare = MBL 7006
Högtalare = Totem Model 1 Signature
Bio = Onkyo TX sr806.


När jag kopplade in de nya kablarna så kändes karaktären igen från mina egna EKK. Men det var ett rejält lyft med KM:s kablar. Jag är inget vidare på att beskriva ljudkaraktär mm. Men jag kan bara säga att allt blev bättre. Basen stramare, röster mer naturtroget och diskant öppen utan ansträngning.
Det kändes som om allt blev lugnare. Utan att för den skull bli tråkigt.
Även vid låg volym kunde jag höra det mesta.

Det låter så bra och njutfullt så man vill bara lyssna på en skiva till och en skiva till.. osv.
Nu har jag bara lyssnat under en kort tid men känner att det var ett mycket bra köp. Nu kommer jag gå vidare med signalkablar.

Läs hela inlägget »
loading...

Citerar mailet från riggägaren efter kabelköpet
"Jag har kritiskt lyssnat på flera av mina tekniskt & ljudmässigt bästa vinyl-LPn och CDn (olika musikstilar), även kassettband med ca 20 år gamla inspelningar från SR P2. Jämfört med mina gamla "Monster Cable-högtalarkablar" och blivit väldigt övertygad, att Kabelmakarens mycket gedigna och estetiskt fina högtalarkablar ger ett högst påtagligt lyft till både musik och sång (klassisk: orkester resp soloinstrument/-sång; jazz: storband resp smågrupper; visor och pop). 
Ökad "rymd" i ljudbilden, oerhört rena och klara klanger (i alla register), helt utan "brus" i någon form. Mycket jämn klangbild från högsta sopranläge (sång, hög flöjt resp violin) ned till djup bas (kyrkorgel, kontrabas, fagott). Sammantagna ljudupplevelsen är resultat av en kombination av samtliga ingående enheter, men jag kan definitivt säga, att min goda HiFi-anläggning har blivit hörbart förbättrad, ja mycket förbättrad. Är därmed utomordentligt nöjd med nya kabel-investeringen. Hade faktiskt inte förväntat mig en SÅ stor total förbättring. Kanske blir den t o m ännu något större, när kablarna senare blivit färdiginspelade."

Aktuella HiFi-komponenter
1/   Integrerad förstärkare Accuphase E-406 (tidigt 1990-tal)
2/  CD-spelare Accuphase DP-65V (mitten av 1990-talet)
3/  Tuner Accuphase T-107 (tidigt 1990-tal)
4/  Skivslpelare Heybrook TT2
5/  Kassettdäck Teac V-9000
6/  Högtalare Cabasse Iroise 500, 4 ohm, "efficiency" 93dB  (2001)
7/  Högtalarkablar KM-R-EKK 2-2 SW
8/  Signalkablar KM-R-XLR 

Läs hela inlägget »
loading...

Fick hem ett paket från kabelmakaren med 3.8kg kablar, bestående av ett par högtalarkablar KM-R-EKK 2.5m 4-4 Guld/Svart, 2st KM-R nätkablar rodium och slutligen ett KM-R-XLR kablar. Jag var först en aning skeptisk till det dära med kablar, tvivel som nu bytts ut mot en övertygelse om vikten av bra kablar i en anläggning. För mig så var kabelbytet en skillnad som natt och dag. I skrivande stund så har kablarna bara fått några timmars inbränning, men redan nu känns ljudbilden bred med lugn och dynamik. 
Mellanregister och diskant känns fin och balanserad med  grym kontroll. Basen är precis så som jag vill ha den, djup, stram och precis även på låg volym. Det hela blev ett musikaliskt lyft och ökad avlyssningsnjutning. Mitt nästa kabelköp blir garanterat hos kabelmakaren. 

Mina apparater
Försteg - Sony TA-E1 
Försteget är från Sonys sista high end serie. Med en kvalité som inte många kommer i närheten av. Aluminium chassiet är mellan 7 och 10mm tjockt och allt är byggd på en 2 mm koppar platta. 
Slutsteg - Sony TA-N1
Från samma serie som försteget. Kvalité rakt igenom och byggd som en pansarvagn, med en vikt på 70kg (därav träskivan under den på bilden så inte bänken rasar ihop). I steget så hittar man bland annat 10 guld förgyllda MOS Fet transistorer. Både för och slutsteget är ovanliga då tillverkningen stoppades efter ca100 enheter. 
Skivspelare - Yamaha PF-800
En vacker remdriven spelare upphäng med 3 fjädrar och med ett pickup-huvud av kolfiber. 
RIAA-steg - Sony HA-55
Ett klassiskt RIAA steg som enligt mitt tycke är fruktansvärt bra. 
DAC - Mhdt Labs Paradisea 
En musikalisk rör-dac som jag nu kör med ett Raytheon Windmill-Getter rör. 
SACD/DVD - Yamaha DVD-2700
En bra dvd spelare men ännu bättre SACD spelare. 
Högtalare - JBL SVA-2100
Även kallad JBL's fula ankunge pga deras likhet med en kaffemaskin? Men smaken är som baken då jag tycker de ser riktigt sjysta ut. Det är 300w två vägs högtalare med Audax  soft-dome tweeter som horn och två 10 tums basar. Ser ibland att de dyker upp på blocket för ca 4000kr vilket enligt min mening är alldeles för billigt, med tanke på hur bra de låter. 
Framtida HiFi planer -
Det är mycket man vill ha men tyvärr så är jag ej ekonomiskt oberoende. Men första prioritet blir ett nytt hifi-rack och så väntar jag spänt på Auralics kommande streamer Aries som verkar vara väldigt intressant. Jag håller även ögonen öppna efter att en speciell vintage Sony skivspelare ska dyka upp till försäljning." 
 

Läs hela inlägget »
loading...
Tänker inte sätta upp alla komponenter för detta listat. Bilderna får tala.
Det att säga är att KM-R-EKK 2-4 ger i denna studio liv i ett par passiva Quested VH2108 vid ett redigeringsbord för att kunna vara mer analytisk för eventuella korrigeringar.
Läs hela inlägget »
loading...

Skivspelare: Thorens Phantasie som går på bilbatteri med Ortofon Kontrapunkt A (med dammtuss på bildenJ), Förstärkare Musical Fidelity (MF) A300, CD-spelare MF A5, Airport Express optiskt digitalt in
i MF X-DAC DA-omvandlare, Hörlursförstärkare MF V-CAN2
Focal JM-LAB (Focal) C800. Kablar från Kabelmakaren till CD (KM-R-RCA) och högtalare (2-4 Bi-WireEKK). Enkelt men effektivt. Inget tjafs. 2500+ CD och LP. Blev faktiskt ett riktigt lyft med de nya sladdarna!.

Läs hela inlägget »
loading...

Här är en härlig kultcertifierad rigg, LP12àn skulle jag gärna ha :)

McIntosh MA6500
Cayin CDT-15A
Linn sondek LP12 med Ittok arm samt Klyde pickup.

Hemmabyggd MC-trafo av en gammal Ortofon SPU pickup
Kablar från kabelmakaren, signalledet går KM1500-ss.

Läs hela inlägget »
loading...

Förstärkare: Icon Audio Stereo 60 MKIIIm/KT150 med det splitter nya röret KT150 från Tung Sol. Detta rör finns inte i många förstärkare idag (och definitivt inte i någon förstärkare i Sverige än då jag är en av de första i hela världen med denna förstärkare), jag vet bara om Icon Audio och Ayon, där Ayon kostar en smärre förmögenhet men i gengäld levererar 400 watt...från 10 stycken KT150 per sida! Min Icon Audio ger "bara" 90 watt i Ultra Liner och 45 watt i Triod. Bilderna visar den med både sitt skyddsgaller av och på, faktiskt ett av de snyggaste skyddsgaller jag sett på en rörförstärkare, dessa brukar man vilja gömma någonstans men detta får faktiskt sitta på hela tiden.
RIAA: Icon Audio PS1 MKII MM+MC.

Skivspelare: Denon DP75M. Det är en 25 kilo tung mycket trevlig skivspelare från 80-talet som har en 12" utbytbar arm, du kan välja mellan en lätt rak eller en tung S-formad arm. På denna sitter som sig bör en Denon DL103 i originalutförande. Denna pickup släpptes 1962 och tillverkas än idag efter de ursprungliga specifikationerna. Du kan läsa mycket ris och ros om denna pickup, men trixet med den för att låta riktigt bra är att den behöver en tung tonarm och inte sitta i en modern lättviktsarm för att låta som bäst. Min arm och mitt utbytbara pickupskal är (väldigt) tungt (28 gram med pickupen monterad) så ljudet är förvånansvärt bra från denna både gamla och mycket billiga (i stereosammanhang) pickup, $200. Och så skall nåltrycket vara på 2.8 gram eller högre.
CD: Yamaha GT-CD1. "Great & Tremendous"
Det är en riktig tanks som väger in på modiga 25 kilo. Bottenplattan är urfräst av ett stycke "gevärsstål" och toppen är i ett solitt stycke ädelträ. Den är toppmatad och har en mässingspuck som väger 160 gram som läggs på CD-skivan, flott värre! Detta var Yamaha:s toppmodell mellan åren 1991 - 1994. Jag kan garantera dig att Yamaha inte sparat på krutet när det gäller dess konstruktion ... 
Den är byggd på Yamaha:s flygelfabrik och det märks på lackarbetet som är av yppersta klass
CD: Yamaha CD-S2000
. Denna valdes efter en McIntosh MCD201 för sin silkeslena skivsläde till skillnad mot Mc:ens plastrackel...i den prisklassen...ljudmässigt saknar jag inte heller McIntosh, och tillkopplad till rörbufferten så låter det varmt och fint, inte speciellt stor skillnad mellan CD och LP, visst om jag sätter mig ner och finlyssnar finns det en liten fördel till LP-skivan, men det är lite och jag gillar att kunna spela alla mina LP eller CD-skivor på alla mina apparater med ungefär samma ljud, annars blir det att det spelas mer av några skivor.
Rörbuffert: Audio Space Buffer One.
Högtalare: Forsman D2-10.
http://www.forsman.no/cms/products/d2-series.html
Ett par dipolhögtalare, skaparen Forsman tidigare känd bakom märken som Tandberg och Radionette.
Forsman högtalare tillverkas och tas fram i Norge.

Jag har även något så stenålders som ett kassettdäck som låter väldigt bra. Det är ett Sony TC-KA6ES vilket det riktigt roligt att göra blandband på och chocka omgivningen med dess ljudkvalitet... ;-) Det är väldigt roligt att även kassettdäcket kopplat till rörbufferten låter så bra.

Däremellan är det lite olika (signal, skivspelar, ström och högtalar) kablar från så vitt skilda tillverkare som Ortofon, XTZ, Kabelmakaren, Clou, Supra + en amerikansk strömkabel jag inte har namnet på, och så till sist en helt otippad högtalarkabel från Dynavoice, Silver Star. Denna kabel har slagit ut så namnkunniga kablar här hemma som Kimber, WireWorld, Xindak och Supra bara för att nämna några. Men det är hemma hos mig det och mitt ljudideal som lutar åt det som många skulle kalla mörka hållet, och visst är det det. Mörkt, varmt och musikaliskt vilket jag tycker är det viktigaste, inte att kunna räkna hur många näshår någon i orkestern har...

Läs hela inlägget »
loading...

Tonårsriggen
Ett stort ljud i ett litet tonårsrum. Tyvärr så är det så trångt att jag inte kan få till några bra placeringar för högtalarna.

Högtalare:
Fronthögtalare: B&W 683
Subwoofer: XTZ 99 W10.16

Komponenter:                              Kablar:
Yamaha RX-V 1900                      Rodium Högtalarkabel
LG 47LM620T                                 Rodium Nätkablar
Raspberry Pi                                  Supra Lorad 2.5
Apple Airport Express                Supra ZAC Toslink
Supra MD06                                   Supra Sublink

Framtidsplaner:
Annan Reciver
2 Kanals Slutsteg
B&W 685 Surround
B&W HTM 6x Center
Samt tillhörande kablar till dessa från kabelmakaren

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Peter » 3 Signalkablar i test!:  ”Hej. Jag använder en gammal Technics stärkare SU-v670 och Yamaha EQ. Philips Cd ..”

  • Jan Lindström » Test av Final 0.4 MK3:  ”Känner igen mycket av beskrivningen. Har ett par likadana men mkIV. Där är basde..”

  • Rolf-nyberg » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Dahlquist dq20i,,, nu är jag avundsjuk på dig sökt efter dessa under lång tid me..”

  • Kabelmakaren » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Hej Hans, (Försökte maila dig på adressen du uppgivit men det kommer inte fram ..”

  • Hans Österlund » Vad hände med Dahlquist DQ-20i?:  ”Hej! Kul att du gillar DQ-20 så mycket. Själv har jag ett par sedan många år - n..”

Arkiv