• Jimmie • 14 november 2017 02:18:19
  Beställde nätkabel . Vilket ljud! Klart bättre en lorad .större ljudbild mera svärta och mera släpp . Spöar supran på alla plan punkt.riktigt bra nätkabel . Och en riktigt grym finish och kvalitet . Riktigt prisvärd ..

  Med vänlig hälsning, jimmie
 • Håkan Ekwall • 29 mars 2017 22:01:53
  snabb leverans av
  nätkabel KM-R-NÄT 1m (Black/White)
  denna plockar bort otrevligt Brum från min PrimaLuna Dialogue Premium integrated amp
 • Stig • 30 mars 2016 18:47:36
  Har nu spelat in mitt senaste kabelpar från Kabelmakaren. Det handlar om signalkablarna KM-R15-RCA (i vitt prospektutförande!). Det tog c:a 300 timmar innan allt "lossnade". Nu är det bara välljud och åter välljud! Har läst lite om Stingrayvarianterna och dom verkar intressanta. Vi får se vad nästa köp blir. Det handlar ju som alltid om att matcha allting tillsammans så att helheten blir så bra som möjligt.
 • Rafael Pimenta • 11 mars 2016 14:57:23
  Hej igen!
  Nu har jag spelat in mina Stingray HT-kablar lite grand. Ingen tvekan om att det är riktigt bra grejor, inte bara för priset. Har kört dem på följande light-retrogrejor:
  - Yamaha MX-1000/CX-1 med CD S-2000 och Hegel-dac
  - Technics SU-C3000 och SE-A3000
  Resultatet är att det har blivit roligt att lyssna på musik igen. Jag saknar inte alls mina Harmonic Tech Pro9-plus.

  Kopplade över till min Esoteric-kombo, C-03/A-03 och DV-60. En annan typ av kvalitet i den anläggningen men inte lika livfullt utan mer sammetslent med släggan i bakfickan. Problemet här tror jag är att jag kör balanserat, anläggningen låter bättre med RCA samt att de kräver lite bättre högtalare för att komma till sin rätt. Ljudet hålls ihop på ett kusligt bra sätt och det går att ta på instrument och röster. känns som man har musiken i knät. jag gillar det. Skall bli intressant med ett par Stingray i signalkedjan. Det roliga är att mina reservhögtalare, kappa 8.2i, levererar riktigt bra med nya kabeln.
  Rafael
 • Rafael Pimenta • 11 mars 2016 14:42:29
  Hej Mikael!

  Nu har jag hunnit lyssna lite på de Stingray HT-kablar jag hämtade upp hos dig för ett tag sedan. De är inte att betrakta som inspelade så jag får ge mig till tåls lite.

  Några intryck:
  • Kablarna känns gedigna och känns betydligt mer påkostade än priset anger. Bra gjort!
  • De är lite bökiga att installera, trögheten i dem och kontakterna gör att man är rädd att ha sönder något. Jag har ännu inte kört dem på min fina Esoteric-elektronik än.
  • Intrycket av ljudet är mycket bra. Svårt att jämföra med mina Harmonic Tech Pro-9 + då jag körde dem på andra högtalare. Känslan är dock att de släpper fram ljudet mer. Transienttystnaden är mycket fin och ljudet håller ihop med bra separering av instrument och frekvenser. Det är en osannolikt stor skillnad från de supra ply 3.4 som var där innan.
  • Jag skulle ha velat pröva dessa kablar på de JM Lab Alto Utopia Be jag hade förut. Jag stör mig nog lite på att Kappa 8.2i inte levererar som jag är van vid. Jag skall ordna bättre högtalare vad det lider.
  • Jag kommer även att senare testa dina signalkablar.

  Summa summarum, jag är mycket nöjd!
 • Stig • 21 december 2015 10:48:49
  God Jul och Gott Nytt År!
 • God Jul Stig!

  21 december 2015 10:55:38

 • Jim • 20 december 2015 20:45:12
  Vinyl Rör och Horn + ett par Stingray ...

  Nu har jag så fått hem mina nya högtalarkablar från Kabelmakaren (hädanefter kort och gott KM) och de lystrar till det fina namnet Stingray. De ser ut som en miljon kronor, känns som en miljon kronor, men hur låter de då? Kanske som en miljon kronor ... ?

  Jag har låtit dem spela in sig några dagar innan jag satte mig ner och (fin)lyssnade på dem. Jag har tidigare ett par KM-R-EKK Bi-Wire 2-4 som jag varit väldigt nöjd med, men så såg jag lite tidigare i år att KM gjort en ny högtalarkabel som heter Stingray. Dock så skulle denna nya högtalarkabel endast säljas genom återförsäljare (Audioconcept, fint värre) och hamna på ett utpris om ca 6.700 kronor + 990 kronor för bi-wirebyglarna. Så det blev ju närmare 8.000 kronor. Även om jag gillade dess utseende så var den lite för högt prissatt för mig, så gissa om min glädje då jag såg att de skulle säljas av KM själv som hans övriga kablar. De har nu ett pris om 4.300 kronor för ett 2.5 meters par och det är inklusive bi-wirebyglarna. Självklart finns det billigare kablar där ute i kabeldjungeln, men finns det "bättre" till detta pris?

  Jag har i denna korta helt ovetenskapliga test tagit med tre olika kablar utöver de två som kommer från KM vilka är KM-R-EKK Bi-wire 2-4 (2.5 meter) och så Stingray (2.5 meter) med bi-wirebyglar. De två kablar jag hade liggandes hemma kostar ca 1.000 respektive 5.000 för ett par om 2.5 meter (alla de övriga kablarna är nu sålda). Den tredje kabeln, vilken jag var tvungen att låna hem av en kompis (egentligen två för att kunna bi-wire) är en namnkunnig Svensk kabel som i detta bi-wireutförande kostar 3 gånger så mycket (ca 12.000 kronor) som KM:s Stingray, men jag tänkte det kunde vara roligt att se vad dessa Stingray var kapabla till för (förhoppningsvis) stordåd. De två första kablarna fick båda se sig slagna av den "billigare" KM-kabeln, men det visste jag ju redan. Nu var det så dags för de två kombattanterna i den något högre prisklassen att bekänna färg ...

  Tyvärr blev det inte så hemskt mycket av fight då den andra svenska kabeln inte fungerade alls i min uppställning, jag hade läst om att det kunde vara så tillsammans med (vissa) rörförstärkare och även en liten (transistor)låda från franska Lavardin. Så här blev det ju K.O. i första ronden ... men missförstå mig rätt, den är förmodligen väldigt bra i en annan uppställning (läs övriga transistorer). Så nu var de bara att jämföra Stingray mot KM-R-EKK, och även här blev det mini
 • Jim • 20 december 2015 20:09:10

  malt med motstånd, en vänsterjabb och så en (höger) uppercut sedan var det över ;-) Det första som hände när jag kopplat in Stingray var att det fullkomligt bara forsade ut ljud ur mina högtalare, massor med ljud. När den första chocken lagt sig så var det dags för nästa, ljudet var även (minst) ett hack högre i volym, konstigt. Allt det som jag upplever att KM-R-EKK gör och ger, gör och ger Stingray i dubbel upplaga, om jag överdriver en smula. Här finns attack, finstämdhet, sublim känslighet och ett undre register av superklass, nästan att dö för. I vart fall så skrattar jag hela vägen (om inte till banken så) till "På-knappen" på förstärkaren varje dag ... ha-ha ... :-)

  Om ni funderar på att köpa någon kabel från KM så kan jag verkligen rekommendera hans Stingray. I mitt tycke så är det värt att äta makaroner en månad för att kunna köpa Stingray från första början istället för KM-R-EKK. Stingray kostar ca 1.300 kronor mer per 2.5 meters par inklusive bi-wirebyglar än KM-R-EKK och det är i mina ögon bättre att vänta, spara lite till och äta sina makaroner och sedan köpa "rätt" redan från start. De är en liten hemlighet i kabelvärlden än så länge, men det kommer förmodligen ändra sig snart då fler kommer upptäcka Stingrays förtjänster, om inte så kan ni som köper denna kabel sitta nöjda i vart fall. Det jag har att invända är det att de är väldigt styva och så är silverkontakterna väldigt "sköra" i brist på bättre ord. Men jag är säker på att KM lyssnat och funderat väldigt noga innan han gjort detta val, men nu är ni i vart fall varnade.

  Och ja, de låter som en miljon kronor, minst. Buy with confidence!

  Min anläggning ser ut som följande (just nu):

  Rörförstärkare, Icon Audio ST60 MKIIIm med det ganska nyutvecklade röret KT150 som ger 2x100 watt Ultra Liner och 2x50 watt Triod.

  RIAA, Icon Audio PS1 MKII

  Skivspelare, Denon DP75M med en Nagaoka MP500 pickup

  CD, Yamaha GT-CD1

  Högtalare, Klipsch RF7II,

  och så lite kablar från KM däremellan och sist men inte minst Stingray förstås.

  Tack för uppmärksamheten!

  Jim • Ulf • 30 november 2015 10:19:33
  För ett tag sedan tog jag beslutet att backa tillbaka till ren tvåkanal. Har nu endast Min MBL CD spelare och förstärkare som spelar upp musik på mina Totem Model One.
  Jag har KM:s balanserade R kablar mellan cd och förstärkare och KM´s högtalarkablar. Det låter helt fantastiskt.
  Eftersom Kabelmakaren nu har en än "värre" kabelserie = Stingray så kunde jag inte motstå frestelsen att beställa en uppsättning ur den serien.
  Alltså Stingray högtalarkabel och signalkabel med XLR kontakter.

  Nu under helgen kopplade jag in de nya kablarna. Jag kan bara säga att allt blev ännu bättre.
  Tidigare har det spelats brett och med fin upplösning. Med dessa kablar så kändes det mer 3D. Djupet i ljudbilden var något jag direkt reagerade på. Instrumenten var utplacerade så jag kunde se hela orkesteruppsättningen.
  Jag kom på mig själv att sitta och stampa takten. Allt blev mer njutbart. Musik och åter musik.
  Jag har svårt att beskriva ljud i ord men det här känns så rätt. Allt finns med. Bara att lyssna på en skiva till.
 • Stig • 4 november 2015 19:05:15
  Har nu spelat in ytterligare ett antal kablar från Kabelmakaren, nämligen KM1500-SS (Signalk.), KM-R-EKK (Högtalark.), KM-EKK Mk3 (Högtalark.) samt KM-R-NÄT (Nätk.). Kan bara fortsätta med superlativerna och säga att ska man ha liknande prestanda från andra fabrikat så stiger kostnaden mångdubbelt. Dock , som jag skrivit i tidigare inlägg, så har Kabelmakaren en helt egen ljudbild vilket i sig är lite unikt i kabelvärlden.
 • Uffe • 10 mars 2015 07:16:48
  Nu har det uppgraderats lite grann. På apparatsidan har jag bytt till en Totem center och Nuforce AVP18 och MCA18 har tagit plats istället för min Onkyo.
  Det har gett behov av uppgradering även på kabelsidan.
  En högtalarkabel för centerhögtalaren har införskaffats. En KM kabel på 1,3 m. Den var lite bånglig att få dit. Men väl på plats så gav den ett mycket bättre ljud. Jag har precis nu fått hem de beställda KM-RSC-RCA kablarna. Tre stycken, en för centern och paret för surround. (Jag har sedan tidigare ett par från AVP18 till MBL till frontarna).
  Nu hände det grejer. Framförallt rösthanteringen blev mångt mycket tydligare. Nu hörs det att centern och frontarna är från samma serie/konstruktion. Även surroundhögtalarna gav mer. En mycket större tydlighet och än mer detaljer.
  När nu hela kedjan är från KM så blommar allt ut på ett fantastiskt sätt. Det är, enligt mig, att rekommendera att byta hela signalvägen till samma fabrikat. Förstås KM.
  Tack, som vanligt, för snabb och smidig beställning och leverans.
  Uffe
 • Stig • 23 december 2014 22:18:08
  God Jul och Gott Nytt År!
 • Uffe • 19 december 2014 07:42:11
  Nu har jag fått hem min julklapp. De vunna Chrismas Edition kablarna.
  Jag har bytt ut dem mot mina tidigare KM kablar. Vi lyssnande så finns allt där som de andra kablarna förmedlat. Det känns som att det kanske är en smula mer svärta mellan tonerna med Chrismas Edition.
  Jag spelade, förstås, en del julmusik. Bla. Dylans julskiva. Fastän hans röst har börjat bli mer skrovlig så är det njutbart. Schuberts militärmarsch strömmar ut precis så pampigt som den ska.
  Jag kan säga att Christmas Edition kommer få sitta inkopplade, åtminstone till februari.
  Jag vill också passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år.
  Uffe
 • Uffe • 15 december 2014 13:11:59
  Helt fantastiskt. Jag vann Christmas Edition kabeln. Jag som aldrig vinner något.
  Det ska bli roligt att koppla in denna jul kabel. Nu får även stereoriggen julpynt.

  Jag får återkomma med lyssningsintryck och någon bild när den kommer på plats.

  Tack KM och God Jul.
  Uffe
 • Stig • 11 december 2014 12:25:08
  Jag har i tidigare inlägg här på gästboken beskrivit intrycken av "instegskablarna" KM 1000-SS. Fortsätter nu med högtalarkablarna KM-EKK och även här blir det bara superlativer. Kablarna lät lite råa i början men efter c:a 100 timmar började ljudbilden verkligen sätta sig. Finns absolut ingenting (som jag har lyssnat på - och det är ganska många) i denna prisklass som kommer i närheten av dessa. Kommer med tiden att investera i lite dyrare kablar från KM för ytterligare förfining i systemen här hemma.